(image: Pixabay/Alexa)

Nu pentru toată lumea este simplu să își comunice businessul sau cauza în online. Există subiecte delicate, ba unele chiar tabu, despre care mulți spun că nu au cum să vorbească fără să fie ori penibili, ori înțeleși greșit, ori înfiorător de plictisitori. De la hărțuirea sexuală, alifii pentru negi, impozitarea forfetară până la vânzare de camioane pe Facebook, beneficiile mersului la proctolog sau promovare pentru un azil, fie el și la cele mai înalte standarde (vedeți cum am simțit nevoia să îmblânzesc pe cât posibil cuvântul azil?), toate sunt destul de complicat de pus în cuvinte sau imagini fără să provoci reacții (și în cazul nostru, al românilor, cam negative pentru că ne place să dăm cu parul mai mult decât cu like-ul).

Dar metode există.

Și astăzi v-am pregătit trei exemple de campanii în care se ating subiecte dificil de discutat și prezentat corect și entertaining în văzul lumii (apropo de în văzul lumii, știați că unul dintre cele mai stresante joburi ever este cel de PR? Este listat imediat după pompieri și soldați…) și văzul lumii reacționează pozitiv la ele.

Sexul cu și fără consimțământ explicat cu ceai

Uitați-vă la clipul de mai jos și apoi citiți legea referitoare la violuri și agresiuni sexuale. Și alegeți la care dintre ele dați share pe facebook. Le-am pus pe amândouă aici, ca să nu căutați prea mult.

Violul

Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă: a) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună; b) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau în tratamentul făptuitorului; b1) victima este membru al familiei; c) s-a cauzat victimei o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii. Pedeapsa este închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

 

Economia pe înțelesul tuturor

Dacă aveam în liceu profesorii de la Crash Course probabil că acum eram un mini geniu. Sau măcar înțelegeam economia, sau știam mai multă istorie, sau știam mai multă psihologie, sau, sau, sau. Suntem în 2016 și învățăm la fel ca în 1956. Poate a sosit vremea să devenim mai creativi când vine vorba despre subiecte considerate la nivel general plictisitoare și să creăm content interesant pentru mai mult decât acea categorie de public obligată prin lege și prin natura jobului să ne urmărească. Și contabilitatea poate fi fun.

Concepte psihologice tratate superficial

Deși nu știu exact de ce, ÎNCĂ tratăm depresia și alte afecțiuni similare de parcă ar fi mofturi când știm prea bine că ele sunt probleme reale, poate că un articol de pe un site medical are mai puțin potențial viral decât o animație simplă, dar catchy, cu destul de mult umor cât să nu fie aridă, dar cu destul de puțin umor cât să fie luată în serios.

 

_______________________

Pst!

Te mai țin două secunde să îți spun că pe 23-24 iunie ne vedem la cursul Online de la A la Zen unde vorbim despre websiteuri, aplicatii, scris, public, tipuri de content, google analytics și multe altele.

Cursul ține două zile în care trecem prin toate punctele cheie utile unui Online Project Manager adevărat – website building, design, content writing, strategii, un strop de social media și analytics. Detalii și înscriere aici

Sharing is caring :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Written by Olivia
I am always online.