Astăzi vorbim despre Banjo, un app care nu a apărut ieri-alaltăieri, dar care câștigă destul de mult teren în ultima perioadă. Ce este Banjo?

Banjo instantly organizes the world’s social and digital signals by location, giving an unprecedented level of understanding of what’s happening anywhere in the world, in real time.

Pe înțelesul tuturor, banjo acționează ca un radar la nivel global și identifică evenimentele care au loc în toate colțurile lumii în funcție de cât de populare sunt ele pe rețelele sociale în timp real. Dacă un grup mare de oameni se afla într-un singur loc, își dau check-in-uri, postează pe Facebook, Google+, Instagram etc despre evenimentul la care iau parte, banjo identifica densitatea in crestere a mesajelor din acea zona și încadrează fenomenul întâi în categoria de trending events și, de îndată ce decodifică natura evenimentului, îl plasează într-o categorie.

La un simplu click pe event utilizatorul este dus intr-un feed în care are acces la toate tweeturile, imaginile și postarile publice legate de acel event.

Unii au denumit mai în glumă mai în serios acest app ca fiind un twitter location based. Da și nu. Ce face bine banjo este ca îți oferă informație în timp real și o paletă uriașă de surse de informare, adunate de pe toate rețelele sociale, concentrate într-un singur feed. Un pas înaintea agențiilor de știri, mult mai simplu decât urmărirea concomitentă a mai multor rețele sociale și posibilitatea de a seta alerte și de a urmări anumite tipuri de eventuri.

Deși pentru un student la medicină acest app nu prezintă foarte mare interes, pentru un jurnalist poate fi mană cerească, un izvor constant de subiecte, care sunt subiecte pentru că utilizatorii le fac subiecte scriind despre ele și distribuind informație despre ce se petrece în timp real, într-un punct fix de pe glob.

Dacă vreți să citiți mai multe despre banjo, vă invit aici.

Dacă vreți să îl folosiți pe Android, vă invit aici.Dacă vreți să îl folosiți pe iOS, vă invit aici.

Dacă sunteți foarte smart și vreți să lucrați la banjo, vă invit aici.

 

_____________________________________

Dacă lucrezi în web development, în marketing, în project management pe zona de dezvoltare website-uri, landing pages, aplicații etc, dacă ești junior în zona de digital, media, dacă ești pasionat de ceea ce fac și de cum fac oamenii pe net, atunci descarcă gratuit e-book-ul: Experiența utilizatorului este experiența brandului.

dwld

Sharing is caring :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Written by Olivia
I am always online.