camera-690163_1280

Cu mențiunea că vorbim de conținut video pentru online, nu pentru TV.

Plictiseala e mare când vine vorba de online. Varietatea și originalitatea sunt două substantive pe care toți producătorii de conținut ar trebui să și le printeze și agațe pe perete deasupra biroului la care lucrează zi de zi. Discutam cu ceva vreme în urmă despre tipurile de conținut pentru web și vă spuneam acolo că, din punctul meu de vedere, ne aflăm în era video a mediului virtual, mai ales că rețelele sociale încurajează postarea acestora. Instagram permite urcarea de clipuri scurte, Facebook asigură un reach crescut postărilor video, iar YouTube crește ca Făt Frumos într-o zi cât alții în șapte.

Așadar, înainte să îl luați pe NU în brațe, iată câteva idei despre cum trebuie să priviți producția video pentru online.

 

În primul rând, acceptați faptul că nu sunteți o casă de producție și că nu aveți cum să realizați un nou Game of Thrones. În al doilea rând, aveți nevoie de câteva noțiuni de bază despre filmare și editare video (montaj) care pot fi deprinse într-un timp foarte scurt. În al treilea rând, nu aveți nevoie de nimic mai mult decât smartphone-ul din dotare, puțin timp liber și chef de muncă.

Un procent covârșitor al smarthphone-urilor existente pe piață oferă camere foto foarte bune. De exemplu, orice model de iPhone sau HTC filmează impecabil, iar imaginile sunt la o calitate excelentă și pot fi folosite într-un clip fără nicio problemă.

Soft-urile de editare video sunt simplu de folosit. Dacă nu vreți să porniți un video blog și creați conținut video ocazional, YouTube oferă un mini editor chiar în platforma în care încărcați filmarea. Opțiunile sunt reduse, dar suficiente pentru o editare rapidă. Dacă vreți să treceți la nivelul următor, atunci Adobe Premiere (Windows) și Final Cut (iOS) sunt două programe foarte bune ale căror funcții de bază se pot învăța foarte repede.

Ca să nu ne lungim prea mult cu vorba, dacă aveți un telefon bun sau un aparat foto care filmează HD, un soft de editare basic (poate fi chiar și Windows Movie Maker la urma urmei) și puțină voință… ceea ce nu aveți este, de fapt, nicio scuză să nu produceți conținut original pentru website sau rețelele de socializare.

 

 

_____________________________________

Dacă lucrezi în web development, în marketing, în project management pe zona de dezvoltare website-uri, landing pages, aplicații etc, dacă ești junior în zona de digital, media, dacă ești pasionat de ceea ce fac și de cum fac oamenii pe net, atunci descarcă gratuit e-book-ul: Experiența utilizatorului este experiența brandului.

dwld

Sharing is caring :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Written by Olivia
I am always online.