computer-searches-1172405_1280

Deși nu este chiar o noutate pentru mulți dintre noi, Facebook a decis să anunțe oficial că nu mai este nevoie să dăm like-uri și share-uri ca să influențăm ce se livrează în News Feedurile noastre și ale prietenilor noștri. De acum conținutul livrat va ține cont și de cât timp petrece un utilizator uitându-se la anumite postări.

The company says it decided to incorporate time data after performing research to improve News Feed. In a blog post written by software engineers Ansha Yu and Sami Tas, researchers say they learned that “just because someone didn’t like, comment or share a story in their News Feed doesn’t mean it wasn’t meaningful to them.” They added, “There are times when, for example, people want to see information about a serious current event, but don’t necessarily want to like or comment on it.”

theverge.com

Ce ne învață asta? Așa cum vă povestesc adesea și la cursuri, recomandarea mea este să începeți să produceți conținut video pentru paginile voastre. Cu puțin timp în urmă am constatat că acest tip de content este favorizat de Facebook și are un reach mai mare decât restul postărilor. Probabil este un efort de a lupta cu YouTube și de a convinge userii să producă și mai mult conținut pentru rețeaua de socializare. Nu știu exact de ce anume am scris “probabil”. Foarte curând vom fi martorii unei metode de monetizare evidente a acestui tip de content, altul decât tradiționalul Boost Post.

Așadar, a sosit vremea să punem mâna pe telefon și să producem content video, sau să ne alocăm deja mai mult timp și efort intelectual pentru  a crea postări consistente și originale. Regula nescrisă din anii precedenți care ne îndemna să scriem scurt și la obiect, pentru a nu plictisi și pentru a nu depăși limita de caractere peste care dacă treci ți se trunchiază conținutul, este deja istorie.

Prin urmare, să ne aducem aminte de un îndemn din Dacia literară- “Scrieți, băieți, orice, numai scrieți!”. Nici chiar orice. Conținut original. Și de calitate. Altfel veți fi taxați.

 

_______________________

Pst!

Te mai țin două secunde să îți spun că pe 13 mai ne vedem la cursul Online Content Writing and Strategies unde vorbim despre scris, public, tipuri de content, google analytics și multe altele.

Also, am deschis un nou curs care ține două zile, Online de la A la Zen (19-20 mai), în care trecem prin toate punctele cheie utile unui Online Project Manager adevărat – website building, design, content writing, strategii, un strop de social media și analytics. Detalii și înscriere aici

 

Sharing is caring :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Written by Olivia
I am always online.