Cine mă cunoaște știe că smartphone-ul este prelungirea mâinii mele stângi și că rare sunt ocaziile în care îl ignor. În mod logic e și plin de aplicații peste aplicații și de jocuri (guilty as charged). Unele dintre ele adună praf virtual cu săptămânile, altele nici nu se închid bine că sunt deschise din nou. Despre trei dintre acestea din urmă vreau să vă povestesc astăzi. Poate voi părea scoasă dintr-un comic de-al lui Captain Obvious, dar așa cum spune titlul, scopul nu este să le ai în telefon, ci să le folosești constant. Pentru că și eu am aplicația de monitorizare a exercițiilor fizice instalată de un an întreg, dar asta nu înseamnă că am și deschis-o să îmi fac cont.

 

Primer by Google

 
Cel mai recent download din Google Play a fost Primer by Google. Este un app minunat care te învață cu ajutorul unor lecții scurte și foarte bine construite cum să ții pasul cu lumea haotică și în continuă schimbare a marketingului. Structurate pentru început pe patru capitole: Strategy, Measurement, Advertising și Content, aplicația oferă în sub 50 de slideuri/lecție informație excelentă, exerciții foarte simple și îți permite și să salvezi slide-uri sau să faci liste cu lecțiile pe care vrei să le vezi mai târziu. Ideală pentru pauza de cafea, metrou, când așteptați pe cineva. Bonus: o recomand și pentru interfața extrem de bine construită. In termeni de user experience: nota 10.

 

Google Analytics

Că sunt groupie Google, nu încape îndoială. Dar nu recomand aplicația de Analytics pentru asta, ci pentru că un om serios cu un site proaspăt lansat în largul oceanului de internet trebuie să știe cum se descurcă și are nevoie să monitorizeze evoluția lucrurilor. O recomand și dintr-un alt motiv, pentru că varianta desktop, verificată prea des, poate da dependență majoră și poate naște monștri și obsesii. Odată intrat acolo, nu te mai oprește nimeni din a naviga prin noianul de cifre și procente și comparative și asta nu te ajută la capitolul răbdare. Care răbdare? Cea de care vă povesteam aici. Aplicația mobile vă oferă cele mai importante informații de care aveți nevoie. Desigur că și aici puteți săpa la infinit, dar e mai dificil și sper că nu aveți chiar atât de mult timp la dispoziție.

 

Notes

Ați crede că mă amuz pe seama voastră, dar nu este cazul deloc. Notes nici măcar nu este o aplicație pe care trebuie să o instalezi, vine la pachet cu sistemul. Dacă nu îți place Notes, poți să folosești orice altceva în care poți scrie lucruri, de la Evernote la cine știe ce altă aplicație cu foi creponate sau pe care poți scrie cu mingea de tenis pe ecran. Nu vă spun să o instalați, vă spun să o folosiți. Când sunteți singurul jucător din teren și voi vă administrați site-ul, voi scrieți, voi faceți social media veți ajunge des în pană (până pe jantă) de idei. Și pentru că bula de creativitate nu e o saltea cu aer pe care o rezolvi cu o pompă, este bine ca orice idee care te lovește fie în tramvai, la mall, la film, în locul în care mergem mereu singuri (dar cu telefonul după noi) să fie scrisă undeva. Că e o idee de articol, că e un paragraf întreg, că e o metaforă cu care vrei să începi o postare pe Facebook, că e lista de lucruri pe care le ai de făcut până la 72 de ani, notează. Nu vă mai bazați pe MemoPlus și nu vă supraestimați memoria, că nu e reportofon.

 

Bonus:

QuizUp

Pentru că este important ca din când în când să vă și relaxați. QuizUp este un trivia game genial pe care îl recomand pentru imensitatea de topicuri pe care puteți juca, dar și pentru cât de bine este asamblat și structurat, de la user controls, la ușurința de mișcare cu o singură mână în interiorul match-urilor, la gradul de interactivitate ridicat al acestuia și până la modul de construire a comunității în interiorul aplicației.

 

_______________________

Pst!

Te mai țin două secunde să îți spun că pe 23-24 iunie ne vedem la cursul Online de la A la Zen unde vorbim despre websiteuri, aplicatii, scris, public, tipuri de content, google analytics și multe altele.

Cursul ține două zile în care trecem prin toate punctele cheie utile unui Online Project Manager adevărat – website building, design, content writing, strategii, un strop de social media și analytics. Detalii și înscriere aici

 

Sharing is caring :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Written by Olivia
I am always online.