jeanne-darc-418576_1920

Și Făt-Frumos și Prâslea și alte nenumărate personaje care probabil i-au apărut în vis cel puțin lui Petre Ispirescu creșteau într-o zi cât alții în șapte. Și toți aveau super ajutoare care deveneau armăsari din mârțoage, după ce mâncau jăratec. Cu excepția unui cactus ciudat pe care l-am avut la un moment dat, nimic nu crește cu viteza luminii. Cu atât mai puțin traficul unui website.

Există foarte mulți care în momentul lansării unui site, după 100 de descrieri de produse, de exemplu, în cazul unui magazin, sau după primele 10 articole, deschid Google Analytics și se înfurie că de joi până joi cititorii lor, și implicit clienții potențiali, sunt tot pe paginile concurenței probabil, sau pe vreun tabloid, sau pe bloguri, dar în niciun caz pe pagina lor.

Acela este momentul când în loc să pună cap la cap o strategie de creare de content sănătoasă, încep să se uite cu interes spre jăratec – la spam-urile de 3.000 de Like-uri la 10 lei, link building și alte scheme SEO care promit că până la ora patru a doua zi îți omoară serverele. După puțină vreme își vor repara greșelile și o vor lua, din nou, de la zero.

Nu vă mai creșteți traficul artificial, pentru că nu face nimic decât să vă dea un moment de glorie în care puteți face un printscreen cu prima sută de mii de vizitatori. Iar dacă sperați astfel să vindeți, de exemplu, publicitate pe paginile voastre, dupa primii trei clienți nu vă mai caută nimeni. V-ar conveni ca pentru traficul fals să fiți plătiți cu bani de Monopoly? Pentru că așa ar fi corect.

Dacă abia ați lansat site-ul, țineți minte doar câteva idei de bun-simț:

– dacă vrei să te bage în seamă Google, oferă-i motive: scrie articole bune și originale, fă-i pe oameni să scrie despre tine, ai grijă de conturile de socializare și fii constant.

– chiar dacă faci cele de mai sus, vei avea de așteptat până când munca ta dă roade, pentru că a câștiga autoritate în online durează.

– renunță la scurtături pentru că nu îți fac niciun bine. Nu posta click-bait-uri, nu păcăli oamenii și investește în site. Online nu înseamnă gratis.

– ține minte că orice scurtătură pentru a obține trafic dintre cele de care vorbeam mai sus se plătesc în timp. Spam-ul se plătește, like-urile cumpărate costă odată la achiziție și apoi costă sub formă de campanii făcute pentru a scăpa de reziduuri și pentru a-ți corecta targetul, articolele duplicate, luate cu japca de pe alte site-uri nu se indexează corect etc.

Făt-Frumos e un basm. Și nici Prâslea nu e mai breaz.

 

 

_______________________

Pst!

Te mai țin două secunde să îți spun că pe 13 mai ne vedem la cursul Online Content Writing and Strategies unde vorbim despre scris, public, tipuri de content, google analytics și multe altele.

Also, am deschis un nou curs care ține două zile, Online de la A la Zen (19-20 mai), în care trecem prin toate punctele cheie utile unui Online Project Manager adevărat – website building, design, content writing, strategii, un strop de social media și analytics. Detalii și înscriere aici

Sharing is caring :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Written by Olivia
I am always online.